Alexandra Nyberg

Lyckan i att lätta från marken med sin bästa vän
Idag prövade jag att hoppa några språng med Selim, 4-5 språng på 50-60 cm och sedan avslutade vi med ett språng på 70 cm och han sög tag i hindren och flög över. Vilken lycka, hos både honom och mig. Efter sista hindret bjöd han dessutom på en hel bockserie och frustade glatt. Jag valde att nöja mig där, när det kändes bra och var roligt. Dessutom vill jag inte belasta honom för mycket så det här var alldeles lagom. Vi har inte hoppat sedan september, så det var riktigt roligt att det kändes så bra idag, hoppning är ju en färskvara och Selim som kan vara världens fjant tvekade inte en enda gång.
 
- Bild från förra påsken
 
Får tårar i ögonen när jag tänker på att vår fortsatta tid tillsammans, vårt öde, vilar i någon annans händer. Något jag inte kan påverka och det får mig att vilja skrika och vara arg, ge någon skulden för det här och andra dagar vill jag bara gråta, krypa ner under täcket och inte kliva upp förrän jag får goda besked. 
Veckans löppass
Nu är det söndag och hur har det gått med min träning den här veckan? Det har inte blivit löpning en enda gång, riktigt dåligt av mig så den här veckan var verkligen ingen höjdare. 
Det har däremot blivit träning på gymmet två dagar och det är såklart alltid något. 
Nästa vecka får det bli skärpning, annars blir det tufft att uppnå mitt mål.
 
Tyvärr vet jag med mig att det inte kommer bli någon löpning idag heller, regnet vräker ner och det räcker att vara ute i regnet när jag är i stallet. Däremot är jag superpeppad inför nästa veckas träning! 
 
 
Söndag och sommartid
Hej!
Idag klev jag upp 6.20 (5.20 enligt vintertiden, är hästmänniskor galna eller?) för att åka till stallet och morgonfodra, när jag ändå var där uppe passade jag på att mocka och göra i ordning all mat, fylla upp vatten och halm i boxen och vatten i hagen. Hade tänkt rida på morgonen men eftersom regnet vräkte ner var jag alldeles för blöt och kall så jag åkte hem och kröp ner i sängen en stund till och gick upp igen när Andreas gick upp, åt frukost och drack kaffe. Nu ska jag fixa med lite annat innan jag åker upp och rider. Idag ska vi jobba på flåset och det blir galoppintervaller hade jag tänkt, eftersom det fortfarande regnar ute så blir det i ridhuset vi får hålla till.
 
Hörs sen!