Alexandra Nyberg

En lugn fredag

Redan fredag och en ledig helg för Andreas väntar, mysigt! 

Igår var han också ledig och då började vi med ett besök på Leos lekland, det tycker vi är nästan lika roligt som Sigge, haha! 
Efter det åkte vi och hämtade min (vår) nya bil, efter att ha åkt buss i 1,5 år känns det underbart att äntligen ha en bil igen. Det bästa av allt är att den har dragkrok, nu behöver jag aldrig mer låna en bil när vi ska iväg med Corolla, vilken frihet! 

Idag har vi inget speciellt planerat, just nu slappar vi i soffan och tar det lite lugnt, får se vart dagen tar oss, åka och handla lite behöver vi göra i alla fall. 
Imorgon däremot har vi fler planer, vi ska börja med att ta en sväng på stan och höstmarknaden och på kvällen kommer det hem vänner på middag! Låter som en perfekt lördag! 


I brist på bilder får ni se hur fint vi hade det häromdagen.. vackra solnedgångar får man aldrig nog av, eller hur.. 

Skadorna har läkt!

I onsdags kom veterinären ut och tittade på Corolla och kunde glatt meddela att skadorna läkt ut nästan helt. Vilken lättnad, jag hade inte orkat med fler motgångar just nu. Så nu får vi sätta igång henne ännu lite mer och det ska bli så roligt! 

Det är fortfarande rakt spår i minst 8 veckor som gäller och inte för mjukt, därför rider vi så mycket som möjligt i skogen nu. Tidigare har jag inte upplevt skogrittena som så roliga, avkopplande och nödvändiga men inte alltid så roliga. Nu däremot när vi tvingats ut i skogen tycker jag det är mycket roligare för det är ju perfekt att trimma dem även i skogen. Flytta i sidled, göra halt, länga, korta och ställa. Dessutom har vi en perfekt kulle mitt i skogen där vi brukar rida runt bland rötter, mossa och fällda träd så Corolla får lyfta ordentligt på hovarna. Perfekt träning! Första gången var hon ytterst tveksam och jag fick verkligen övertyga henne i varje steg, men nu går hon glatt fram med spetsade öron och traskar runt där. 


Trots och trötta ögon
Hallå,
jag sitter med en kaffe och tidning framme och bara försöker ta det lite lugnt medan Sigge pysslar lite med sina leksaker. Gårdagen var en riktigt jobbig dag (och lång!), jag började med att rida vid 6.30 på morgonen och sedan gick Sigge och jag till öppna förskolan. Efter det somnade Sigge men sov endast 45 minuter, han bör sova minst 1,5 timme.. Så ja, ni förstår nog att resten av dagen bestod av utbrott, gnäll och en väldig massa delade meningar om maten skulle vara på tallriken eller golvet.. suck!
 
 
Gårdagen bjöd i alla fall på ett underbart väder och vi tog två långpromenader i det härliga vädret. Nu börjar det bli så vackert på träden och jag vet att det kommer säga swish innan allt är borta så det är bästa att njuta, NU!
 
 
Idag började jag morgonen med ett viktigt telefonsamtal och sedan har det rullat på här hemma, Sigge har återigen bara sovit ca 40 minuter och är trött. Jag har gjort allt i min makt för att han ska sova lite till för att inte få samma eftermiddag som igår, än har jag inte lyckats.. andas, in och ut..