Alexandra Nyberg

Nystart på en måndag

Det mesta som kunde gå fel förra veckan gick fel också. Till råga på allt var Andreas i Barcelona och samtidigt börjar Sigge kräkas enorma mängder. Sååå allt va lite extra rörigt och jobbigt. 

Jag bestämde mig för att göra den här veckan till en bättre, alltså en nystart på en måndag, klyschigt.. 

Dagen började bra, Sigge somnade om en stund efter frukost. Precis lagom länge för att hinna med yoga, var längesedan sist så det var verkligen på tiden. 


Förutom yoga har vi hunnit med två underbara promenader i det fantastiska (vår)vädret! 
Dagens höjdpunkt var i alla fall fingerfärgen på babygruppen. Jag är allergisk mot kladd men jag får ju offra mig för Sigge.. 

Avslutade dagen med att laga vegetarisk pasta med hemgjord pesto, yummie yummie! 


Sigge 8 månader, 6 månader korrigerad ålder
Nu är Sigge lite drygt 8 månader okorrigerat (6 månader korrigerad ålder) och det har hänt en hel del. För det första har han varit längre utanför magen än inne. Sjukt! 
Han är 65,9 cm lång och väger 7350g, fortfarande ganska liten alltså och de andra drar ifrån och om honom, men så har vi haft lite problem med maten också..
Han sitter numera själv, ja okej, jag måste sitta bredvid och vakta, han faller fortfarande ganska lätt. 
Vi har helt slutat att amma, även på natten. Han äter nu välling på natten, men det är också den enda gången han accepterar flaskan. Och tack och lov för det, han sover så mycket bättre på välling, skiter i vad alla pekpinnar säger om välling, nätterna är bättre och det behöver vi alla. 
Det går bättre med maten, han har varit kinkig med lunch och middag innan men nu brukar han äta det också efter lite trug och fjäsk.
Han är kittlig och skrattar högt när man kittlar honom, så roligt! Han är med mycket mer och är ganska bestämd men för det mesta väldigt glad men vill inte bli lämnad ensam, vilket han såklart aldrig blir, men han vill se mig, hela tiden. Det senaste är att han gör pruttljud med munnen när han äter så det sprutar mat i hela lägenheten, det är underhållande och jag skrattar, men jag måste städa flera gånger varje dag.. 
 
Älskade tokiga unge, världens goaste skitunge, alltid så glad och desto större han blir desto roligare har vi ihop. Världens finaste Sigge!
 
Barnmat, snickerskakor och good news

Godkväll, sitter utslagen i soffan, ska snart ta en dusch och sedan sova. 

Idag har vi hunnit med en lång promenad, mys med mammor och bebisar, lekt här hemma, myst lite till och ikväll har jag lagat massor av mat till Sigge och slängt ihop snickerskakor, yummie! 
Mitt i allt köksstök fick vi ett telefonsamtal som gjorde oss både glada och pirriga, spänning.. 
Imorgon är det babysim, jag önskar jag hade laddat med mer styrketräning och löpning samt lite brun utan sol innan. Det har jag inte. Istället har jag ätit gott och tränat med måtta. Ja det är för barnens skull vi går dit, jag vet, men jag ska dock ändå visa mig i bikini och det känns ju inte så kul när jag är genomskinligt blek.. 

Blek eller inte, jag har gjort god och nyttig mat till Sigge i alla fall. Yes, det är ok att tycka att jag är lite väl pretto, det tycker min mamma också, hehe..