Alexandra Nyberg

Började morgonen i stallet
Imorse efter att Sigge fått sin välling (vaknade 5.50) åkte jag till stallet, 6.15 klev jag ut på stallplanen och 6.40 red vi iväg i skogen. 
Corolla känns så fin just nu (ok, vi skrittar bara i skogen 20 min varje dag, men ändå), avslappnad men fortfarande vaken. Stor skillnad mot tidigare (i våras tex) då hon har varit så spänd och flygit i luften för ingenting. Hon är dessutom gosig! Herregud, anteckna!
Hon lägger huvudet på min axel när jag pysslar med henne i stallet och när jag borstar ansiktet sänker hon huvudet och blundar. När vi köpte henne, för 2,5 år sedan fick vi höra att "hon är ingen gosig häst" och nej, det är hon ju inte, hon var nästan huvudskygg. Kanske är det ett tecken på att hon äntligen har slappnat av hos oss eller är hon bara så glad över att få bli riden och pysslad med igen? Och att smärtan i benet är borta? Eller en kombination av alltihop kanske. 
Hur som helst, en nöjd häst är en nöjd hästägare. (Skrämmande likhet med barn, nöjda barn ger nöjda föräldrar). Just för stunden njuter jag varje dag av att få komma till stallet, se att Corolla är harmonisk och våran skrittrunda. Jag är glad och tacksam för det lilla helt enkelt.
 
 Smutsig häst? Ja, alla ni med mörka hästar, era är precis lika smutsiga även om det inte syns ;) hehe
Nya rutiner
Våra nya rutiner funkade ju amazing igår (vågar knappt skriva det nu, allt kommer bli kaos idag). Sigge somnade strax efter 18 igår och sov till 5.50 idag. Wow!
Nu sover han sin enda stund på dagen, om allt går som planerat. 
 
Igår hade jag det dock kämpigt med att hålla honom vaken, vi fick verkligen aktivera oss, vara ute mycket och i slutet av eftermiddagen satt vi i soffan och myste. 
 
Han är så rolig nu, min lilla mini-människa. Igår skulle vi gå till lekplatsen och helt plötsligt ville han gå själv och dessutom köra vagnen själv. Inte den blekaste tanke på att svänga in vid lekparken sen utan han var så nöjd med att gå utmed vägen, titta på gräset, stenar, plocka löv och köra vagnen. Just där och då, ville jag bara pausa tiden och njuta. Solen sken, det var en lugn eftermiddag, bara vi två ute och han gick där och upptäckte världen och jag gick bredvid och försökte vara lika exalterad som Sigge över nya löv och gråa stenar. Att se honom upptäcka allt för första gången tycker jag är helt fantastiskt roligt att få vara med på. Jag kämpar dock på med att säga titta, blomma, träd osv men Sigge säger bara "där" till allting. Vatten, blomma, hus, bil, djur.. allt har namnet "där". 
 
 
Älskade unge, det är så roligt att komma hem när jag har varit iväg och mötas av dig när du springer fram. Lyssna på ditt prat hela dagarna, jaga dig runt köksön och se dig utforska världen varje dag.
Att få sin stund av egentid på kvällarna är guld men det är lika mysigt när vi vaknar på morgonen och har en ny dag tillsammans att utforska. Världens bästa Sigge!
 
Dagen so far..

Första delen av den nya rutinen har hittills gått enligt planen, peppar peppar.. 


Sigge och jag tog en morgonpromenad men ingen sömn utan det tog vi nu, efter lunchen. Sigge har sovit i fem min ännu men jag hoppas han sover en bra stund nu så vi slipper behöva ta en sovstund igen sen. 

Nu dricker jag kaffe och ska försöka hinna träna lite innan Sigge vaknar och nästa lekrace drar igång! 

Yes, jag sitter på golvet bland Sigges leksaker. Livet i en tvåa, hehe.