Alexandra Nyberg

Började morgonen i stallet
Imorse efter att Sigge fått sin välling (vaknade 5.50) åkte jag till stallet, 6.15 klev jag ut på stallplanen och 6.40 red vi iväg i skogen. 
Corolla känns så fin just nu (ok, vi skrittar bara i skogen 20 min varje dag, men ändå), avslappnad men fortfarande vaken. Stor skillnad mot tidigare (i våras tex) då hon har varit så spänd och flygit i luften för ingenting. Hon är dessutom gosig! Herregud, anteckna!
Hon lägger huvudet på min axel när jag pysslar med henne i stallet och när jag borstar ansiktet sänker hon huvudet och blundar. När vi köpte henne, för 2,5 år sedan fick vi höra att "hon är ingen gosig häst" och nej, det är hon ju inte, hon var nästan huvudskygg. Kanske är det ett tecken på att hon äntligen har slappnat av hos oss eller är hon bara så glad över att få bli riden och pysslad med igen? Och att smärtan i benet är borta? Eller en kombination av alltihop kanske. 
Hur som helst, en nöjd häst är en nöjd hästägare. (Skrämmande likhet med barn, nöjda barn ger nöjda föräldrar). Just för stunden njuter jag varje dag av att få komma till stallet, se att Corolla är harmonisk och våran skrittrunda. Jag är glad och tacksam för det lilla helt enkelt.
 
 Smutsig häst? Ja, alla ni med mörka hästar, era är precis lika smutsiga även om det inte syns ;) hehe